Vnímání potřeby smyslu života u vybrané skupiny manažerů - Jech, Jakub; Pauknerová, Daniela, 1970-; Franková, Emilie, 1949-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Cílem této práce je analýza vnímání potřeby smyslu života u vybrané skupiny šesti manažerů z jedné mediální agentury ve věku 30-40 let. Byla stanovena jedna hlavní a pět vedlejších výzkumných otázek. S respondenty byly uskutečněny polostrukturované rozhovory. K následné analýze byla využita metoda interpretativní fenomenologické analýzy (IPA). Manažeři se neshodli na tom, zda je užitečné přemýšlet o otázkách smyslu života. Někteří zmiňovali, že je důležité si tyto otázky ujasnit v zájmu efektivního rozhodování. Další respondenti popisovali, že je často člověk šťastnější, když o těchto otázkách vůbec nepřemýšlí. Skutečnost, že nám tyto otázky přichází na mysl, může signalizovat, že něco není v pořádku. Smysl života vnímají manažeři především v životní spokojenosti, rodině a blízkém okolí. Peníze jsou podle nich pouhým prostředkem k naplňování potřeb. Uvědomují si, že náhoda hraje určitou roli v lidských životech, ale jako významnější vnímají náš přístup.
Vedoucí práce: Daniela Pauknerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses