Ocenění společnosti KORADO, a.s. - Šubrt, Marek; Štamfestová, Petra, 1984-; Chmelík, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Cílem této diplomové práce je ocenění společnosti KORADO, a.s. ke dni 31.12.2017 na základě veřejně dostupných finančních výkazů a informací. Toto ocenění může sloužit jako podklad pro potenciální prodej, IPO nebo čistě jako informace o tom, na jaké úrovni se hodnota společnosti pohybuje. Teoretická část práce především vymezuje termíny, metody a postupy, které jsou následně využity v praktické části. Praktická část nejdříve představuje oceňovanou společnost a poté přistupuje k jednotlivým částem ocenění – strategické analýze, finanční analýze, generátorům hodnoty, finančnímu plánu a samotnému ocenění společnosti. Pro účely ocenění bylo využito metod účetní hodnoty na principu historických cen, odvětvových multiplikátorů, hodnoty společnosti na základě tržní kapitalizace a diskontovaných peněžních toků (DCF) Entity. Hlavní metodou byla zvolena metoda DCF Entity, která stanovila hodnotu společnosti na úrovni 1 672 045 tis. Kč.
Vedoucí práce: Petra Štamfestová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses