Predikce bankovních výnosů pro účely oceňování - Skokanová, Anežka; Hrdý, Milan; Mansfeld, Rostislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou oceňování bank s ohledem na jejich specifika, jež je při ocenění nutno zohlednit. Cílem této diplomové práce je provést analýzu přesnosti predikcí úrokových výnosů a výnosů z poplatků a provizí s využitím dříve publikovaných diplomových prací na téma oceňování bank a identifikovat případná doporučení pro oceňovací teorii i praxi. Teoretická část se zaměřuje na specifika bankovního podnikání a problematiku výnosového přístupu k oceňování bank. Další část se věnuje identifikaci veličin použitelných jako vysvětlující proměnné pro účely predikce úrokových výnosů a výnosů z poplatků a provizí, na ni navazuje již samotná empirická analýza přesnosti vybraných regresních funkcí.
Vedoucí práce: Milan Hrdý
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses