Segmentace trhu prostředků na mytí nádobí - Havránková, Klára; Koudelka, Jan; Fojtíková, Ivona; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Hlavním tématem této diplomové práce je segmentace trhu prostředků na mytí nádobí v České republice. Cílem práce je odhalit na tomto trhu takové segmenty, které budou vnitřně homogenní a zároveň mezi sebou heterogenní a následně navrhnout ke každému vhodný marketingový přístup. Diplomová práce je rozdělena na teoreticko-metodologickou a praktickou část. V teoreticko-metodologické části práce jsou vymezeny pojmy, postupy a metody tržní segmentace a spotřebního chování. Je zde definován i český trh prostředků na mytí nádobí. Praktická část se týká samotné segmentace trhu, která proběhla jak na základě dat MML-TGI agentury Median tak na základě primárních dat získaných pomocí vlastního dotazníkového šetření. Profily výsledných segmentů jsou rozvíjeny a následně detailně popsány. Ke každému segmentu byl na závěr navržen vhodný marketingový přístup k jeho oslovení.
Vedoucí práce: Jan Koudelka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses