Ocenění společnosti Grada Publishing, a.s. - Boučková, Barbora (2019)
Cílem této diplomové práce je nalezení tržní hodnoty společnosti Grada Publishing, a.s. k datu 31. 12. 2017. Práce je členěna do několika částí. První část je věnována představení společnosti. Následuje finanční analýza, která obsahuje analýzu účetních výkazů a poměrových ukazatelů. Celková finanční situace podniku je pak zhodnocena pomocí rychlého testu. Strategická analýza má za úkol vymezit celkový výnosový potenciál oceňovaného podniku a jejím výstupem je prognóza vývoje tržeb. Předmětem další části je analýza generátorů hodnoty, na základě kterých je sestaven finanční plán. Ocenění podniku je provedeno pomocí výnosové metody DCF equity. Jako alternativní způsob ocenění byla zvolena metoda tržního porovnání. Výsledná hodnota podniku je stanovena jako intervalový odhad ke dni ocenění.