Analýza vývoje akciových, komoditních a měnových trhů - Ročková, Naděžda (2019)
Tato diplomová práce se zabývá korelační, regresní a VAR analýzou nejvýznamnějších vztahů mezi trhy, jež jsou známy v ekonomice. V první kapitole je nejprve popsána obecná charakteristika akciových, komoditních a měnových trhů. V rámci druhé kapitoly je pak věnována pozornost nejvýznamnějším vztahům mezi trhy, jsou zde vztahy popsány a vysvětleny kauzality. Poslední kapitola se zabývá korelační, regresní a VAR analýzou, jež zkoumají, zda opravdu mezi danými veličinami existuje popsaný vztah či nikoli. V závěru je pak vyhodnoceno, které vztahy jsou pomocí analýz potvrzeny a které nikoliv.