Analýza vývoje akciových, komoditních a měnových trhů - Ročková, Naděžda; Veselá, Jitka; Panoš, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Tato diplomová práce se zabývá korelační, regresní a VAR analýzou nejvýznamnějších vztahů mezi trhy, jež jsou známy v ekonomice. V první kapitole je nejprve popsána obecná charakteristika akciových, komoditních a měnových trhů. V rámci druhé kapitoly je pak věnována pozornost nejvýznamnějším vztahům mezi trhy, jsou zde vztahy popsány a vysvětleny kauzality. Poslední kapitola se zabývá korelační, regresní a VAR analýzou, jež zkoumají, zda opravdu mezi danými veličinami existuje popsaný vztah či nikoli. V závěru je pak vyhodnoceno, které vztahy jsou pomocí analýz potvrzeny a které nikoliv.
Vedoucí práce: Jitka Veselá
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses