Prokrastinace a time management v akademickém prostředí - Kůrková, Anna; Jarošová, Eva, 1955-; Horáková, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Bakalářská práce se věnuje tématům prokrastinace a time managementu. Zaměřuje se na akademické prostředí, kde je prokrastinace dle dosavadních výzkumů nejrozšířenější. Cílem práce je zjistit míru akademické prokrastinace u vybraného vzorku studentů Vysoké školy ekonomické v Praze. K tomu byla použita Layova Škála prokrastinace pro studenty. Dále byly ve výzkumném souboru zkoumány rozdíly v míře vykazované prokrastinace u mužů a žen, pracujících a nepracujících a na základě typu bydlení. Rozdíly byly měřeny pomocí statistických testů – t-test, ANOVA. Výsledky výzkumu ukázaly, že všichni studenti souboru v určité míře prokrastinují, z toho středních a těžkých prokrastinátorů bylo 71 %. Významné statistické rozdíly nebyly zjištěny ani u jedné sady skupin. Závěrem práce jsou formulována doporučení, jak by škola mohla pomoci studentům se zvládáním prokrastinace.
Vedoucí práce: Eva Jarošová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses