Animace filmového kulturního dědictví pomocí Festivalu trezorových filmů - Matějka, Jan (2019)
Tato bakalářská práce se zabývá možnostmi animace filmového kulturního dědictví za pomoci případové studie Festivalu trezorových filmů. V první části je prostřednictvím rešerší odborných textů objasněna teorie a problematika animace filmů a filmové kultury. V druhé části se práce zabývá možnostmi evaluace těchto specifických animačních projektů. Třetí část je věnována případové studii konkrétního animačního projektu – Festivalu trezorových filmů, který se věnuje animaci zejména českého filmového kulturního dědictví z období socialismu. V závěru práce vyhodnocuje případovou studii daného filmového festivalu s ohledem na poznatky z teoretické části. Výsledkem by měl být komplexní pohled do problematiky animace filmových památek a zároveň příklad jejich využití v praxi.