Marketing rodinných firiem - Mačanga, Ondrej; Kubíček, Aleš; Kolouchová, Daniela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Cieľom tejto práce je priniesť viac svetla a znalostí do problematiky marketingu rodinných firiem primárne pre české a slovenské rodinné firmy, ale zároveň aj pre akademikov a študentov pre ďalší výskum. V metodickej časti sú stanovené štyri výskumné otázky. Pre získanie odpovedí na otázky bola využitá kvalitatívna metóda výskumu vo forme viacnásobnej prípadovej štúdie na vzorku štyroch rodinných firiem. Rodinné firmy z výsledkov tejto práce môžu reálne profitovať v praxi pri lepšom a efektívnejšom riadení svojich marketingových aktivít. Výsledky práce poukazujú na to , že pre rodinné firmy je branding kľúčovým prvkom a vysvetľujú aké sú vhodné spôsoby brandingu. Z práce tiež vyplýva, že malé rodinné firmy disponujú často len obmedzenými marketingovými znalosťami a je pre nich vhodné siahnuť po externej pomoci. Práca tiež prináša zistenia radikálnych zmien v marketingu firiem pri zapojení sa druhej generácie do podnikania.
Vedoucí práce: Aleš Kubíček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses