Rozvoj informačních a komunikačních technologií v kontextu regionální politiky České republiky - Kubinčiaková, Petra (2019)
Práce pojednává o rozvoji informačních a komunikačních technologií v kontextu regionální politiky České republiky. Teoretická část práce popisuje významné koncepty regionální politiky, regionálního rozvoje a význam informačních a komunikačních technologií v moderní společnosti. Na základě analýzy strategických dokumentů jsou určeny prioritní principy rozvoje ICT a dále analyzovány v sektoru domácností, podniků a veřejném sektoru. Práce shledává, že výsledky pozorovaných ukazatelů se v regionech liší. Praha a Jihomoravský kraj dosahuje ve většině měření nejvyšších hodnot. Naopak nejnižších příček dosáhly kraje Ústecký a Olomoucký. Na základě dostupných dat práce potvrzuje hypotézu významných regionálních disparit v rozvoji ICT.