Rozvoj informačních a komunikačních technologií v kontextu regionální politiky České republiky - Kubinčiaková, Petra; Wokoun, René, 1953-; Toth, Petr, 1962-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2019)
Práce pojednává o rozvoji informačních a komunikačních technologií v kontextu regionální politiky České republiky. Teoretická část práce popisuje významné koncepty regionální politiky, regionálního rozvoje a význam informačních a komunikačních technologií v moderní společnosti. Na základě analýzy strategických dokumentů jsou určeny prioritní principy rozvoje ICT a dále analyzovány v sektoru domácností, podniků a veřejném sektoru. Práce shledává, že výsledky pozorovaných ukazatelů se v regionech liší. Praha a Jihomoravský kraj dosahuje ve většině měření nejvyšších hodnot. Naopak nejnižších příček dosáhly kraje Ústecký a Olomoucký. Na základě dostupných dat práce potvrzuje hypotézu významných regionálních disparit v rozvoji ICT.
Vedoucí práce: René Wokoun
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionalistika a veřejná správa [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses