Srovnání hospodářské politiky Švédska před a po zavádění švédského modelu „střední cesty“ v poválečné éře - Tseveenbayar, Tushigbayar (2020)
Tato bakalářská práce se zabývá makroekonomickou analýzou Švédského království před a po realizaci tzv. státu blahobytu v poválečné éře. Prostřednictvím vývoje ekonomických ukazatelů magického čtyřuhelníku (růst HDP, míra nezaměstnanosti, míra inflace a platební bilance) za posledních 150 let bude komparován rozvoj země po reformách v druhé polovině 19. století, označovaných jako období liberalismu a nízkých daní, a po zavedení unikátního švédského modelu „střední cesty“ po Druhé světové válce, kdy se hospodářská politika orientuje směrem sociálnímu státu, rostoucí státní byrokracii a zvyšování daňových sazeb. Na základě těchto skutečností se pokusíme odpovědět skrz magického čtyřuhelníku na otázku, které období mělo lepší hospodářské výsledky