Harmonizace rodinného a pracovního života matek malých dětí - Pauličková, Iveta (2019)
Diplomová práce se zabývá problematikou harmonizace rodinného a pracovního života matek z úplných rodin s minimálně jedním dítětem do 4 let.Hlavním cílem práce je zjistit zkušenosti a problémy respondentek, se kterými se potýkají v souvislosti s harmonizací pracovního a rodinného života. Též je cílem prozkoumat faktory a problémy, které harmonizaci ovlivňují. Práce je orientována kvalitativním směrem za účelem hlubšího poznání respondentek. Metodou individuálních rozhovorů a týdenních časových snímků bylo zjištěno, že velmi významná se jeví pomoc ze strany nejbližší rodiny, především manžela. Harmonizaci ovlivňuje mnoho faktorů a je důležité, aby existovala podpora z více stran a pokud nějaký faktor chybí či nefunguje, nastává s harmonizací problém.