Harmonizace rodinného a pracovního života matek malých dětí - Pauličková, Iveta; Surynek, Alois, 1954-; Kasalová, Barbora; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Diplomová práce se zabývá problematikou harmonizace rodinného a pracovního života matek z úplných rodin s minimálně jedním dítětem do 4 let.Hlavním cílem práce je zjistit zkušenosti a problémy respondentek, se kterými se potýkají v souvislosti s harmonizací pracovního a rodinného života. Též je cílem prozkoumat faktory a problémy, které harmonizaci ovlivňují. Práce je orientována kvalitativním směrem za účelem hlubšího poznání respondentek. Metodou individuálních rozhovorů a týdenních časových snímků bylo zjištěno, že velmi významná se jeví pomoc ze strany nejbližší rodiny, především manžela. Harmonizaci ovlivňuje mnoho faktorů a je důležité, aby existovala podpora z více stran a pokud nějaký faktor chybí či nefunguje, nastává s harmonizací problém.
Vedoucí práce: Alois Surynek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses