Analýza CSR aktivit z pohledu 17 cílů udržitelného rozvoje ve vybrané společnosti. - Škrabalová, Daniela; Svobodová, Hana, 1961-; Plášková, Alena, 1949-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Diplomová práce se zabývá společenskou odpovědností ve skupině ČSOB. Cílem práce bylo na základě analýzy CSR aktivit, za pomoci 17 cílů udržitelného rozvoje, identifikovat příležitosti pro zlepšení a navrhnout možná opatření v oblasti společenské. Práce může skupině sloužit jako vzor při reportování o společenské odpovědnosti. První část práce je věnována teoretickým poznatkům, je představen pojem udržitelnost, CSR, popsána krátká historie a hlavní pilíře a přínosy CSR. Další část teoretické části tvoří popsání všech 17 cílů udržitelného rozvoje a představení organizací, které se zabývají společenskou odpovědností. Druhá část práce se věnuje analýze CSR aktivit. Nejprve je představena skupina ČSOB. Sestaven hodnotový řetězec skupiny, z něhož vychází seznam měřitelných indikátorů a poté je již provedena samotná analýza CSR aktivit v souvislosti s naplňováním 17 cílů udržitelnosti, vyhodnocení těchto aktivit, doporučení pro zlepšení a stanovení cílů v oblasti CSR.
Vedoucí práce: Hana Svobodová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses