Podnikatelský plán založení kapslového hostelu - Dotsenko, Kostiantyn; Krause, Josef, 1978-; Kubíčková, Klára, 1988-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Česká republika je jednou z nejpopulárnějších a nejoblíbenějších destinací v Evropě s trvalou a neustále rostoucí popularitou mezi turisty. V současné době, kvůli neustále sílící konkurenci, se ubytovací zařízení začínají odlišovat nejenom lokalitou a cenou, ale i poskytnutím svých různorodých služeb, designem, komfortem a kvalitou, která se blíží úrovni hotelů. Hlavním cílem bakalářské práce je zpracování reálného podnikatelského plánu na založení kapslového hostelu v Praze, který se objeví na českém trhu poprvé, ověření jeho životaschopnosti a vymezení všech slabých a silných stránek, hrozeb a příležitostí. Bakalářská práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část obsahuje poznatky z oblasti podnikání, které jsou nezbytné k pochopení pro otevření nové firmy na českém trhu, přehled základní související legislativy a obecné informace o cestovním ruchu v České republice. Poslední velká kapitola je věnována samotnému podnikatelskému plánu. Praktická část zahrnuje především analýzu mikro- a makrookolí podniku, popis vhodné i účinné marketingové strategie a zpracování finančního plánu podle různých scénářů. Podle analýzy okolí podniku a hlavně výsledků finančního plánu se prokázalo, že otevření kapslového hostelu má smysl a podle reálné varianty by se celková investice měla vrátit během pěti let.
Vedoucí práce: Josef Krause
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses