Analýza fluktuace ve vybrané společnosti - Soukupová, Johana (2019)
Diplomová práce se zabývá analýzou fluktuace ve vybrané společnosti. Fluktuace zaměstnanců je v určité míře nevyhnutelná, ale její vyšší míra může způsobit vážné problémy. Práce je rozdělena na tři části. V první, teoretické části, je vysvětlen pojem fluktuace a míra fluktuace. Dále jsou uvedeny příčiny fluktuace v souvislosti s jednotlivými personálními činnostmi, pozitivní a negativní dopady fluktuace pro organizaci a možnosti snížení fluktuace. Ve druhé, tedy praktické části, je na základě dotazníkového šetření zjištěno, jaké jsou důvody zaměstnanců pro odchod z organizace a jaké jsou naopak důvody zaměstnanců pro setrvání v organizaci. V poslední závěrečné části je vyhodnoceno dotazníkové šetření pomocí stanovených hypotéz a jsou navržena nápravná opatření a doporučení pro snížení fluktuace v organizaci. Cílem práce je analýza fluktuace zaměstnanců ve vybrané organizaci.