Analýza fluktuace ve vybrané společnosti - Soukupová, Johana; Legnerová, Kateřina, 1965-; Palíšková, Marcela, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Diplomová práce se zabývá analýzou fluktuace ve vybrané společnosti. Fluktuace zaměstnanců je v určité míře nevyhnutelná, ale její vyšší míra může způsobit vážné problémy. Práce je rozdělena na tři části. V první, teoretické části, je vysvětlen pojem fluktuace a míra fluktuace. Dále jsou uvedeny příčiny fluktuace v souvislosti s jednotlivými personálními činnostmi, pozitivní a negativní dopady fluktuace pro organizaci a možnosti snížení fluktuace. Ve druhé, tedy praktické části, je na základě dotazníkového šetření zjištěno, jaké jsou důvody zaměstnanců pro odchod z organizace a jaké jsou naopak důvody zaměstnanců pro setrvání v organizaci. V poslední závěrečné části je vyhodnoceno dotazníkové šetření pomocí stanovených hypotéz a jsou navržena nápravná opatření a doporučení pro snížení fluktuace v organizaci. Cílem práce je analýza fluktuace zaměstnanců ve vybrané organizaci.
Vedoucí práce: Kateřina Legnerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses