Odvodové zatížení příjmů z činnosti - Žáková, Kristýna (2019)
Diplomová práce se věnuje odvodovému zatížení příjmů z činnosti zaměstnance a osoby samostatně výdělečně činné. V první části textu se práce zabývá teorií daňového systému, týkající se zdanění fyzických osob ve vybraných zemí EU. Následuje praktická část, která se věnuje odvodovému zatížení příjmu z činnosti. V této kapitole se rozebírá daňové zatížení příjmu, zatížení příjmu sociálním a zdravotním pojistným a celkové zatížení příjmu zaměstnance a OSVČ. Na závěr se porovnává čistý příjem, který dostane zaměstnanec a OSVČ ve vybraných státech EU.