Odvodové zatížení příjmů z činnosti - Žáková, Kristýna; Vančurová, Alena, 1957-; Kábelová, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Diplomová práce se věnuje odvodovému zatížení příjmů z činnosti zaměstnance a osoby samostatně výdělečně činné. V první části textu se práce zabývá teorií daňového systému, týkající se zdanění fyzických osob ve vybraných zemí EU. Následuje praktická část, která se věnuje odvodovému zatížení příjmu z činnosti. V této kapitole se rozebírá daňové zatížení příjmu, zatížení příjmu sociálním a zdravotním pojistným a celkové zatížení příjmu zaměstnance a OSVČ. Na závěr se porovnává čistý příjem, který dostane zaměstnanec a OSVČ ve vybraných státech EU.
Vedoucí práce: Alena Vančurová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses