Work - life balance - Tomášová, Zuzana (2019)
Bakalářská práce pojednává o problematice work-life balance neboli harmonizaci pracovního a osobního života. V teoretické části práce je vymezena problematika, současný stav work-life balance v České republice a nástroje, které mohou zaměstnancům usnadnit harmonizaci pracovního a osobního života. Na závěr teoretické části jsou zmíněny přínosy plynoucí ze zavádění work-life balance. Hlavním cílem práce je provést analýzu současného stavu vnímání work-life balance mezi obyvateli České republiky a dále analyzovat jejich reálnou zkušenost s harmonizací pracovního a osobního života. Na základě získaných dat jsou vyhodnoceny stanovené hypotézy a za využití teoretických poznatků získaných z odborné literatury jsou navržena doporučení, která by měla vést k efektivnější harmonizaci osobního a pracovního života respondentů.