Problematika cizí měny v účetnictví - Krocová, Denisa (2019)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku cizí měny v účetnictví, vznik a účtování kursových rozdílů. Problematika je rozebrána z pohledu české účetní legislativy, tak z hlediska mezinárodních standardů účetního výkaznictví. Problémové oblasti jsou ilustrovány pomocí interpretací Národní účetní rady a interpretací SIC/IFRIC. Na vybraných účetních závěrkách je zobrazena transparentnost problematiky v praxi. Závěrem je uveden modelový příklad, zobrazující porovnání použití české a funkční měny u české účetní jednotky.