Problematika cizí měny v účetnictví - Krocová, Denisa; Roubíčková, Jaroslava, 1954-; Černý, Václav, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku cizí měny v účetnictví, vznik a účtování kursových rozdílů. Problematika je rozebrána z pohledu české účetní legislativy, tak z hlediska mezinárodních standardů účetního výkaznictví. Problémové oblasti jsou ilustrovány pomocí interpretací Národní účetní rady a interpretací SIC/IFRIC. Na vybraných účetních závěrkách je zobrazena transparentnost problematiky v praxi. Závěrem je uveden modelový příklad, zobrazující porovnání použití české a funkční měny u české účetní jednotky.
Vedoucí práce: Jaroslava Roubíčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses