Psychologické aspekty motivační struktury ke studiu účetnictví na středních ekonomických školách z pohledu žáka a učitele - Havel, Jiří; Krejčová, Kristýna, 1981-; Berková, Kateřina, 1984-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Diplomová práce se zaměřuje na psychologické aspekty motivace žáků a učitelů ke studiu a výuce předmětu účetnictví na středních ekonomických školách. Cílem studie je zmapovat úroveň a strukturu motivačních faktorů, které na žáky i jejich učitele působí. Práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. Nejprve se věnuje obecnému vymezení motivace, kterou dále rozpracovává na motivaci ve školním prostředí. Ve své první části se práce zabývá rovněž psychickým vývojem jedince v období adolescence či diagnostickými metodami motivace. V praktické části je proveden výzkum motivace žáků středních škol i jejich učitelů prostřednictvím dotazníkového šetření. Studie následně shrnuje a porovnává oba výstupy a v souvislosti s teoretickými východisky diskutuje nad patřičnými opatřeními.
Vedoucí práce: Kristýna Krejčová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses