Finanční benchmarking - Matušík, Patrik (2020)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem finančního benchmarkingu společnosti SAMIR Kysané Zelí s.r.o., jehož hlavním předmětem činnosti je výroba a prodej kysaného zelí. Stanoveným cílem práce je zhodnocení finančního zdraví a výkonnosti podniku a porovnání s hlavním konkurentem i odvětvím. První část práce je zaměřena na teoretické vymezení metod používaných při finanční analýze. V druhé části práce je provedena strukturální analýza a finanční benchmarking společnosti SAMIR Kysané Zelí s.r.o., kde je podnik srovnán s hlavním konkurentem ZP Otice, a.s. a odvětvím. V závěru práce jsou shrnuty dosažené výsledky.