Analýza marketingových aktivit internetového obchodu - Ctibor, Pavel; Stříteský, Václav; Kudrna, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Cílem této práce je analyzovat výkonnost využívaných online marketingových nástrojů jednoho z nejvýznamnějších českých prodejců prémiového kuchyňského vybavení a na základě této analýzy navrhnout soubor aktivit pro zvýšení efektivity. K vyhodnocení byla použita data z jednotlivých reklamních a analytických nástrojů společnosti, jako je Adform, Google Ads nebo Google Analytics a také nástroje na měření webu: Raven SEO, Majestic nebo Collabim. U zkoumaných kanálů bylo odhaleno mnoho problémových míst. Displejová reklama byla přeinvestovaná a téměř nevyužívala data, takže se přes 80 % impresí minulo s cílovou skupinou. Problémy s relevantním cílením zasáhly i vyhledávací sítě. Chyběla personalizace reklamy, a to i v interním e-mailingu a firma se nevěnovala SEO optimalizaci stránek. Navržená optimalizace plynoucí z těchto poznatků povede k výraznému zvýšení efektivity celého obchod.
Vedoucí práce: Václav Stříteský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses