Získávání a výběr zaměstnanců - Růžička, Martin (2019)
Diplomová práce je zaměřena na získávání a výběr zaměstnanců v konkrétním oddělení společnosti Patria Finance, a.s. Práce nejprve vymezuje teoretický základ a uvádí jednotlivé zdroje získávání zaměstnanců a metody jejich výběru. Dále se zaměřuje na značku společnosti a klade si za cíl zjistit, jakými způsoby šíří značku mezi veřejnost a potenciální uchazeče o zaměstnání. Následně se věnuje analýze a popisu jednotlivých zdrojů získávání zaměstnanců v oddělení Customer Care a jejich následnému výběru. V poslední části je zpracováno dotazníkové šetření, které zkoumá to, jak zaměstnanci vnímají proces získávání a výběru ve společnosti a jaké nedostatky v něm vidí. Výsledkem je především zjištění, z jakých důvodů si zaměstnanci vybrali práci právě v této společnosti a navržení následných doporučení pro společnost.