Návrh rámcové strategie společnosti Trek s využitím strategické analýzy - Lukšanová, Gabriela Anna (2019)
Cílem této bakalářské práce je navrhnout vhodnou strategii společnosti Trek ve střednědobém horizontu 3 let, a to na základě poznatků ze strategické analýzy vnějšího a vnitřního prostředí společnosti. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část bude obsahovat zejména přehled teoretických konceptů, jejich kritiky a metod strategické analýzy vnějšího a vnitřního prostředí. Teoretická část bakalářské práce poskytne teoretická východiska v podobě metodického aparátu – formulace poslání, vize a strategických cílů, PESTLE analýza, Porterův model pěti sil, VRIO analýza, portfolio analýza pomocí GE/McKinsey matice, finanční analýza a návrh strategie na základě SWOT analýzy. Výsledkem praktické části bude návrh jedné ze čtyř strategií odvoditelných z kombinace silných a slabých stránek, příležitostí a hrozeb (TOWS matice), která by mohla vést k naplnění definovaných strategických cílů společnosti Trek.