Marketingová analýza a strategie zámku Kačina - Pažúrová, Michaela; Dianová, Markéta; Černá, Jitka, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Diplomová práce se zaměřuje na marketing a strategii národní kulturní památky zámku Kačina. Cílem práce je na základě výzkumu návštěvníků identifikovat klíčové návštěvnické segmenty a vytvořit pro zámek Kačina relevantní marketingovou strategii. Úvodní část práce poskytuje náhled na teoretická východiska marketingu kulturních památek a na předpoklady tvorby marketingové strategie. V metodické části jsou prostřednictvím dotazníkového šetření a neřízeného rozhovoru zkoumáni návštěvníci zámku Kačina a sestaveny jednotlivé segmenty. Praktická část práce pak na základě provedené situační analýzy zdůrazňuje klíčové body, jimž je třeba věnovat pozornost. V návaznosti na toto je sestavena marketingová strategie kulturní památky, včetně konkrétních nástrojů marketingového mixu a plánu realizace.
Vedoucí práce: Markéta Dianová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses