Marketingová strategie elektronického obchodu Internetparfem.cz - Procházka, Filip (2019)
Práce se zabývá marketingovou strategií elektronického obchodu. Tato strategie vychází z podrobné situační analýzy, jejíž součástí je analýza samotného podniku se zahrnutím analýzy stránek elektronického obchodu, analýza konkurence (včetně srovnání blízkých konkurentů), PESTLE analýza, VRIO analýza, analýza zákazníků (včetně dotazníkového šetření) a Porterova analýza pěti sil. Výsledky jsou shrnuty v rámci obsáhlé SWOT analýzy. Následně jsou určeny marketingové cíle. Samotná marketingová strategie se sestává z a priori forward segmentace na základě dat MML-TGI, targetingu, positioningu a komunikační, produktové, cenové a distribuční strategie. V rámci této holisticky pojaté práce jsou odhaleny kritické nedostatky elektronického obchodu a je navržena celá řada doporučení týkající se budoucího marketingového směřování společnosti.