Vnímání značky pleťové kosmetiky z pohledu spotřebitelů - Pištěk, Jan (2019)
Diplomová práce se zabývá vnímáním značky z pohledu spotřebitelů. Tato práce zmiňuje základní pojmy týkající se značky s důrazem na aktuální trendy, představuje problematiku získávání informací z dat a specifika marketingového výzkumu v online prostředí se zaměřením na sentimentální analýzu. V praktické části jsou uvedeny trendy, které dnešní spotřebitelé reflektují. Je představena vybraná značka pleťové kosmetiky a uskutečněna analýza jejího vnímání. Za tímto účelem byla provedena sentimentální analýza diskuzních platforem a produktových recenzí. Cílem bylo zjistit, jak spotřebitelé vnímají značku vzhledem k její identitě a konkurenci.