Trendy monetizace ve videoherním průmyslu - Avdibegović, Samir; Andera, Michal, 1984-; Sýkora, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Tato diplomová práce se zabývá novými trendy ve videoherním průmyslu, s důrazem na monetizaci her. Pozornost byla věnována zejména popisu Business Modelu Canvas, distribučním cestám a zdrojům příjmů. Cílem diplomové práce je zjistit, jak na nové trendy reagují hráči videoher v České republice a jaké jsou jejich hlavní charakteristiky. Teoretická část práce pak zejména popisuje problematiku s interpretací business modelu ve videoherním průmyslu a mapuje distribuční cesty, a četné možnosti zdrojů příjmů. Praktická část je pak zaměřená na analýzu a popis nasbíraný dat, za pomocí dotazníkového šetření. Analytická část postupně analyzuje obecné charakteristiky zkoumaného vzorku, jejich preference vůči herním atributům, preferované monetizační modely a názory hráčů na momentální trendy.
Vedoucí práce: Michal Andera
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses