Financování festivalů vážné hudby v období hospodářské krize - Bureš, Martin; Dianová, Markéta; Prokůpek, Marek, 1987-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Diplomová práce zpracovává téma financování festivalů vážné hudby na území České republiky v období hospodářské krize, která se v kulturním sektoru projevila zejména v letech 2011 a 2012. Teoretická část se zabývá vysvětlením základních pojmů a mapuje možnosti fundraisingu neziskového sektoru. Praktická část je založena na analýze dat konkrétních festivalů z let 2012 – 2017, průběh financování ve sledovaném období potom doplní informace poskytnuté samotnými organizátory jednotlivých festivalů formou expertního rozhovoru. V závěru bude provedena syntéza získaných poznatků a vyhodnocení stability financování v období hospodářské krize. Zhodnocení bude doplněno o možné přístupy v oblasti fundraisingu, které by mohly mít pozitivní dopad na budoucí vývoj festivalů.
Vedoucí práce: Markéta Dianová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses