Finanční benchmarking - Raddo, Darja (2019)
Předmětem práce je finanční benchmarking společnosti Booking.com s.r.o (Czech Republic). Cílem je zjištění a vyhodnocení stavu finančního zdraví společnosti za období let 2013 až 2017. Následně porovnaní výkonností společnosti s konkurentem a odvětvím M, kde podniká podle klasifikace CZ-NACE. Komparace finančních ukazatelů bude provedena metodou benchmarkingového diagnostického systému finančních indikátorů INFA. První metodologická část je věnovaná vymezeni podstatě finanční analýzy a metodě benchmarkingového diagnostického systému INFA. Druhá praktická část se konkrétně zaměřuji na sledovanou společnost a odvětví ve kterém podnik působí. V této části je vybrána metoda aplikovaná na konkrétní podniky. Získané výsledky jsou porovnány s konkurentem Expedia Services CZ, s.r.o. Závěrem práce je shrnutí dosažených výsledků a určení příčin, které je ovlivnily během sledovaného období. Následně, na základě zjištěných dat, budou navržené oblasti, ve kterých by se mohla společnost zlepšit pro budoucí rozvoj.