Budeš pod tlakom nie jedného šéfa, ale celého kolektívu. Výzvy fungovania nehierarchickej organizácie Nesehnutí - Lášticová, Pavlína; Háša, Stanislav, 1974-; Drobná, Monika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Cieľom práce je analyzovať výzvy, s ktorými sa stretáva nehierarchická organizácia NESEHNUTÍ, vo forme prípadovej štúdie. Z rešerše literatúry vyplývajú kritické oblasti, ktoré môžu ohroziť fungovanie nehierarchickej organizácie. Tieto oblasti budú v tejto práci označované slovom výzvy, konkrétne sa jedná o rozhodovacie a kontrolné procesy. Empirická časť práce vychádza z kvalitatívneho výskumu, ktorý je založený na etnografickom pozorovaní a hĺbkových rozhovoroch, a tiež je doplnený analýzou vybraných interných a verejne dostupných dokumentov. Analýza okrem iného porovnáva časti empirického materiálu, konkrétne princípy zachytené v dokumentoch, s realitou fungovania organizácie. Na základe porovnania a ďalších analytických postupov sú v závere práce identifikované konkrétne výzvy fungovania organizácie, ktoré sú z teoretického aj praktického hľadiska kľúčové pre ďalšie fungovanie nielen vybranej organizácie, ale prípadne aj ďalších nehierarchických organizácií. Prínos tejto práce spočíva v prepojení teoretických poznatkov s empirickým výskumom a v rozbore súčasného stavu organizácie.
Vedoucí práce: Stanislav Háša
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses