Příčiny oddálení socioekonomického statusu mladých dospělých v dnešní době - Melounová, Anna; Kašparová, Eva, 1958-; Surynek, Alois, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Cílem této bakalářské práce je hlubší porozumění fenoménu pozdního odchodu od rodičů v České republice. Pro dosažení tohoto cíle byla provedena analýza vybraných českých digitálních médií, díky níž jsme se dozvěděli základní charakteristiky generace Y podávané české internetové veřejnosti, například pohodlnost, lenost a nedostatek financí na bydlení. K této analýze byly také provedeny doplňkové rozhovory s příslušníky generace Y, ve kterých se porovnávalo, zda obraz podávaný médii odpovídá životu respondentů, a dále jaká je jejich motivace pro bydlení s rodiči. Ukázalo se, že výrazný vliv na setrvání respondentů u rodičů má rodinný stav respondentů, dále úplnost rodiny, vybavenost domácnosti rodičů a v neposlední řadě i finanční situace rodičů i respondentů samotných.
Vedoucí práce: Eva Kašparová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses