Strategický finanční plán společnosti Thun 1794 - Planchak, Krystyna; Špička, Jindřich, 1981-; Honcová, Martina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Tato bakalářská práce se zabývá strategickým finančním plánem společnosti Thun 1794. Cílem práce je zpracovat strategický finanční plán společnosti do roku 2020 na základě strategického záměru, strategické analýzy a finanční analýzy. Za přínos práce lze označit odhalení hlavních ekonomických a finančních hrozeb a rizik v podniku pro jejich včasné zabránění a eliminování. K metodám využitým v práci patří analýza, syntéza, deskripce a komparace. Teoretická část je věnována teoretické stránce strategického plánu a uvádí takové informace jako zásady a fáze zpracování strategického plánu, analýza vnějšího a vnitřního prostředí podniku, analýza mikroprostředí, SWOT analýza a finanční analýza jako součást strategického plánu. Praktická část se zabývá zpracováním strategického plánu pro společnost Thun 1794. Nejprve je zhodnocena situace v odvětví a představena charakteristika odvětví sklářského a keramického průmyslu. Poté je provedena PESTLE analýza zkoumaného odvětví a analýza mikrookolí podniku Thun 1794 pomocí Porterova modelu pěti sil. Následně je zpracována finanční analýza společnosti a provedena komparace s hlavním konkurentem na českém trhu, a to společností Český porcelán. Poté jsou zpracovány VRIO a SWOT analýzy, znichž vyplynulo, že příležitostí pro podnik Thun 1794 je neustálé aplikování inovativních řešení ve výrobním procesu. Naproti tomu hlavní hrozbou pro podnik je nedostatek pracovních sil a kvalifikovaného personálu. Na základě provedených analýz je zpracován finanční strategický plán společnosti, jehož výsledky jsou příznivé ukazatele rentability, likvidity, zadluženosti a čistého pracovního kapitálu.
Vedoucí práce: Jindřich Špička
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses