Zhodnocení využití Helios Orange z uživatelského pohledu - Zemánková, Aneta (2019)
Tato diplomová práce pojednává o ERP systému HELIOS Orange. Hlavním cílem práce je zhodnotit uživatelskou přívětivost systému z pohledu běžného uživatele, jakož i možnost využití výstupních informací top managementem při vedení společností. Práce obsahuje rozhovor s generálním ředitelem skupiny TPA, Rostislavem Kunešem, o manažerském pohledu na firmu a požadavcích na výstupy z ERP systému obecně. Další použitou metodou je dotazníkové šetření provedené ve společnosti TPA Tax s.r.o. Práce je členěna do čtyř kapitol, první z nich se zaměřuje na vývoj forem zpracování účetnictví, druhá pak analyzuje právní předpisy České republiky upravující vedení účetnictví na počítači. V třetí kapitole, zabývající se podnikovými informačními systémy, jsou položeny teoretické základy a vyložena potřebná terminologie pro praktickou část. Poslední kapitola sestává především z analýzy pokročilých nástrojů řízení obsažených v systému HELIOS Orange a z rozboru zmíněného dotazníkového šetření a rozhovoru.