Zhodnocení využití Helios Orange z uživatelského pohledu - Zemánková, Aneta; Hora, Michal, 1965-; Badin, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Tato diplomová práce pojednává o ERP systému HELIOS Orange. Hlavním cílem práce je zhodnotit uživatelskou přívětivost systému z pohledu běžného uživatele, jakož i možnost využití výstupních informací top managementem při vedení společností. Práce obsahuje rozhovor s generálním ředitelem skupiny TPA, Rostislavem Kunešem, o manažerském pohledu na firmu a požadavcích na výstupy z ERP systému obecně. Další použitou metodou je dotazníkové šetření provedené ve společnosti TPA Tax s.r.o. Práce je členěna do čtyř kapitol, první z nich se zaměřuje na vývoj forem zpracování účetnictví, druhá pak analyzuje právní předpisy České republiky upravující vedení účetnictví na počítači. V třetí kapitole, zabývající se podnikovými informačními systémy, jsou položeny teoretické základy a vyložena potřebná terminologie pro praktickou část. Poslední kapitola sestává především z analýzy pokročilých nástrojů řízení obsažených v systému HELIOS Orange a z rozboru zmíněného dotazníkového šetření a rozhovoru.
Vedoucí práce: Michal Hora
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses