Analýza balíkové přepravy na C2X segmentu trhu - Tůma, František; Novák, Radek, 1960-; Kuchár, Róbert; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou aktuální cituace na tuzemnském trhu přepravy balíkových zásilek posílaných fyzickými osobami v podstatě komukoliv. Cílem práce je zhodnotit spokojenost zákazníků s konkrétními poskytovateli kurýrních, expresních a balíkvých služeb a srovnat nabídku těchto společností. Samotný výzkum se skládá z vlastního testování prováděného formou zasílání balíků s vybranými společnostmi a dotazníkového šetření. Tyto 2 části jsou pak zanalyzovýny a navzájem porovnány. Výsledky výzkumu ukazují, že pro vnitrostátní přepravu balíků je nejlepší využít některou ze společností zaměřujících se na lokální trh. Nejlepších výsledků dosahuje společnost DPD, následuje GLS, Geis a celkové vysoké míře spokojenosti mezi respondenty dotazníkového šetření se dostává i společnosti PPL, což se ovšem nepodařilo potvrdit při vlastním testu zasílání balíků. Naopak využití služeb největších firem, které působí v globálním měřítku (DHL, UPS a FedEx), se pro balíkovou přepravu v rámci České republiky nevyplatí.
Vedoucí práce: Radek Novák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses