Ocenění podniku Tocar speed s.r.o. - Kamarádková, Denisa (2019)
Diplomová práce stanovuje tržní hodnotu vlastního kapitálu společnosti Tocar speed s.r.o. k datu 1. 1. 2017. Celek je rozdělen do pěti samostatných částí, které obsahují především praktický pohled, teorie poté doplňuje každou konkrétní problematiku zvlášť. Kromě výsledné hodnoty ukazuje práce finanční situaci oceňované společnosti a pomocí strategické analýzy zjišťuje, že společnost splňuje důležitý princip „going concern“. Významnou součástí práce je také analýza generátorů hodnoty a sestavení finančního plánu, na základě kterého je společnost oceněna pomocí metody DCF entity a podpůrnou metodou tržního porovnání.