Ocenění podniku Tocar speed s.r.o. - Kamarádková, Denisa; Rýdlová, Barbora, 1976-; Rudolfová, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Diplomová práce stanovuje tržní hodnotu vlastního kapitálu společnosti Tocar speed s.r.o. k datu 1. 1. 2017. Celek je rozdělen do pěti samostatných částí, které obsahují především praktický pohled, teorie poté doplňuje každou konkrétní problematiku zvlášť. Kromě výsledné hodnoty ukazuje práce finanční situaci oceňované společnosti a pomocí strategické analýzy zjišťuje, že společnost splňuje důležitý princip „going concern“. Významnou součástí práce je také analýza generátorů hodnoty a sestavení finančního plánu, na základě kterého je společnost oceněna pomocí metody DCF entity a podpůrnou metodou tržního porovnání.
Vedoucí práce: Barbora Rýdlová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses