Marketingová analýza systému nákupu u vybrané společnosti - Duben, Lukáš; Procházková, Markéta; Trejbalová, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou systému nákupního procesu, který zkoumá pomocí marketingové analýzy pro nalezení potenciálních kritických bodů, jenž tak mohou negativně ovlivňovat nákupní systém a tím i výsledky celé společnosti. Tato analýza, zahrnující identifikaci a optimalizaci zjištěných kritických bodů systému nákupu, je hlavním cílem diplomové práce. V teoretické rovině vymezuje pojem nákup a charakterizuje nákupní proces spolu s dodavatelem a jeho rolí v nákupním procesu odběratele. Tyto poznatky jsou dále implementovány a využívány v provedeném výzkumu ve společnosti HORNBACH CS s r. o. v první fázi pomocí metody expertních hloubkových rozhovorů s produktovými manažery a v navazující druhé fázi metodou focus group s nákupčími z různých sortimentních skupin. Navržená optimalizační řešení a doporučení dále vychází z analýzy výsledků provedeného výzkumu, přičemž se tak propojuje teoretická a praktická rovina.
Vedoucí práce: Markéta Procházková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses