Analýza marketingové komunikace hostelu Little Quarter - Drbohlav, Václav (2019)
Bakalářská práce se zabývá marketingovou komunikací hostelu Little Quarter, který se nachází v centru Prahy. Jejím cílem je navrhnout doporučení, která povedou k zefektivnění marketingové komunikace. Teoretická část objasňuje základní pojmy týkající se marketingu, včetně komunikačního mixu a online marketingu. Na základě vlastního pozorování, interních informací a dat shromážděných ČSÚ, je zpracována metodologická část.Praktická část je zaměřena na analýzu marketingové komunikace hostelu Little Quarter. Zahrnuje mimo jiné představení hostelu a společnosti AVE, a. s., která jej provozuje. Součástí je analýza komunikačního mixu, aplikace Porterova modelu pěti sil, SWOT analýza a shrnutí rozhovoru s obchodní referentkou společnosti Hostelworld.V závěrečné části jsou shrnuta doporučení, která budou předložena vedení společnosti.