Látkové závislosti a ich vplyv na profesijný život - Kolesárová, Eva; Honsová, Pavlína; Franková, Emilie, 1949-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Témou tejto bakalárskej práce sú látkové závislosti a ich vplyv na profesijný život. Cieľom práce je zistenie rôznych látkových závislostí a ich dopad na pracovný život. V úvodnej teoretickej časti sú vymedzené definície závislosti a ich vznik, ktorého súčasťou sú etapy vývoja závislosti. Dôležitou časťou sú znaky závislosti, kde sú vytýčené rozdiely medzi návykovým správaním a závislosťou. Práca sa taktiež zaoberá látkovými závislosťami, s ktorými sa najčastejšie môžeme stretnúť. Od bežne dostupného alkoholu a nikotínu, cez najznámejšie nealkoholové drogy. Ďalej sú uvedené príčiny užívania látkových drog a ich rizikové faktory. Významnou súčasťou práce je liečba drogových závislostí a prevencia užívania látok. Záver teoretickej časti približuje ako užívanie návykových látok v pracovnom živote ovplyvňuje výkon zamestnanca. Pre praktickú časť je zvolená kvalitatívna metóda. Jednotlivé dáta sú získané štruktúrovanými rozhovormi. Na záver sú zhrnuté do drogovej, rodinnej a pracovnej anamnézy účastníka výskumu.
Vedoucí práce: Pavlína Honsová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses