Analýza okolí podniku Biesterfeld Silcom s.r.o. - Krb, Štěpán (2019)
Tato práce si klade za cíl zpracovat strategickou analýzu vybraného podniku, v tomto případě společnosti Biesterfeld Silcom s.r.o, která se zabývá distribucí chemických látek a produktů. Pro strategickou analýzu byly zvoleny následující metody: PESTLE analýza, charakteristika odvětví, Porterův model pěti sil, identifikace zdrojů, VRIO analýza, finanční analýza a portfolio produktů. Výstupy těchto analýz jsou následně sloučeny do SWOT analýzy, ze které plynou další doporučení. Pro každou složku strategické analýzy byla nejdříve vypracována teoretická část, která je následována částí praktickou.