Analýza okolí podniku Biesterfeld Silcom s.r.o. - Krb, Štěpán; Mikan, Pavel, 1963-; Fejl, René; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Tato práce si klade za cíl zpracovat strategickou analýzu vybraného podniku, v tomto případě společnosti Biesterfeld Silcom s.r.o, která se zabývá distribucí chemických látek a produktů. Pro strategickou analýzu byly zvoleny následující metody: PESTLE analýza, charakteristika odvětví, Porterův model pěti sil, identifikace zdrojů, VRIO analýza, finanční analýza a portfolio produktů. Výstupy těchto analýz jsou následně sloučeny do SWOT analýzy, ze které plynou další doporučení. Pro každou složku strategické analýzy byla nejdříve vypracována teoretická část, která je následována částí praktickou.
Vedoucí práce: Pavel Mikan
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses