Didaktické aspekty vybraných problémů z české účetní legislativy a IAS/IFRS v sekundárním vzdělávání - Nejedlá, Lenka; Berková, Kateřina, 1984-; Fišerová, Marie, 1960-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Diplomová práce na téma „Didaktické aspekty vybraných problémů z české účetní legislativy a IAS/IFRS v sekundárním vzdělávání“ se zaobírá otázkou, zda a jak zařadit problematiku IAS/IFRS do systému učiva v předmětu účetnictví na obchodních akademiích. Práce je rozdělena do dvou částí. V teoretické části se čtenáři seznámí s regulací účetnictví v České republice a mezinárodní harmonizací, která je upravena IFRS. V praktické části jsou uvedeny výsledky prováděného výzkumu. Výzkum byl prováděn ve dvou segmentech. První skupina respondentů byla tvořena učiteli předmětu účetnictví na obchodních akademiích. Druhá skupina respondentů byla tvořena žáky 3. a 4. ročníků na obchodních akademiích. Učitelé dostali krátký dotazník, který zjišťoval současnou výuku IAS/IFRS a možnost dalšího vzdělávání v tomto tématu. Žákům byl vytvořen didaktický test, který měl zjistit dosavadní úroveň znalostí účetnictví. Závěrečná část diplomové práce obsahuje mnou sestavený návrh zařazení učiva o IAS/IFRS do předmětu účetnictví na obchodních akademií. Součástí budou schémata, vlastní návrhy příkladů.
Vedoucí práce: Kateřina Berková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: učitelství ekonomických předmětů pro střední školy [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses