Podnikatelský plán – Rodinná a portrétní fotografka - Sedlářová, Lenka (2019)
Diplomová práce se zabývá sestavením podnikatelského plánu pro rodinnou a portrétní fotografku. Cílem této práce je zhodnotit, zda je podnikatelský záměr rozjet vlastní podnikání ve fotografickém odvětví realizovatelný a životaschopný. Práce je rozdělená do tří částí. Teoretická část se věnuje poznatkům nutným k sestavení podnikatelského plánu, metodologická část se zaměřuje na realizaci marketingového výzkumu a praktická část obsahuje samotné zpracování podnikatelského plánu. Součástí plánu je charakteristika produktů a autora, analýza trhu včetně zákazníků, konkurentů a dodavatelů, marketingový mix, finanční plán, analýza rizik a vyhodnocení úspěšnosti podnikatelského záměru. Finanční výkazy a ukazatele prokázaly životaschopnost nápadu.